Ook dit jaar gaat onze school aan het composteren!

 
Net als de vorige schooljaren, doet onze school terug mee met de compostscholenactie. Dit is een actie waarbij de leerlingen zelf composteren op de school. Het project loopt over het ganse schooljaar.
 
De actie levert knappe resultaten op: onze kinderen maken kennis met de compostdiertjes, ontdekken dat fruit- en groenterestjes omgezet worden naar compost, krijgen eigen verantwoordelijkheden.
 
In de maand mei komen compostmeesters langs op onze school om te bekijken hoe de actie loopt. Als alles goed zit, volgt er een leuke beloning en het compostlogo om de inzet van onze leerlingen en de school extra in de verf te zetten.
Onze school behaalde reeds 3 opeenvolgende jaren het compostlogo! En we gaan voor nummer 4!

We gaan weer spitten, zaaien, planten, gieten, wieden, … en goed opvolgen hoe alles groeit en bloeit in onze tuin. Zo kunnen we weer aardappelen, worteltjes, bloemkolen en radijsjes oogsten.
Er zal ook een nieuw perkje aangelegd worden waarop heerlijke, sappige aardbeien zullen groeien.
Lusten jullie die ook ?
En … wie weet, misschien sluiten we ook dit schooljaar af met een heerlijk smulfestijn.

Groetjes van juf Sofie, juf Denise, juf. Eef en meester Glenn.

 

Haalt onze school het logo verstandige school binnen?
 
Het spandoek met daarop ‘verstandige school’. Je hebt hem wellicht al zien hangen op onze school en je afgevraagd waarover het juist gaat.
 
Doordat we als school aan de slag gaan rond het thema milieu verdienen we sterren. Als je minimaal 5 sterren behaalt, mag je jezelf een ‘verstandige school’ noemen.
 
Wat doen we zoal om sterren te verdienen?
We composteren op school en zorgen zo dat de fruit- en groenterestjes niet in de vuilbak belanden. We gaan aan de slag met het compostopolyspel. Binnenkort komt er op onze school het theaterstuk ‘Terug naar lucht’.
 
Op het einde van het schooljaar krijgen we het logo verstandige school uitgereikt. Het logo is een mooie erkenning en een pluim omdat we als school aan de slag gaan rond het leefmilieu.

 

  

 

 


Dit schooljaar behaalden we het tweede MOSlogo. MOS staat voor Milieuzorg Op School. MOS wordt verdeeld in verschillende thema's: afval, natuur op school, energie, water en mobiliteit. Ga gerust eens kijken naar onze schooltuin en naar het MOS bord in de inkomhal van de school. Hier kunt u zien aan welke acties we hebben deelgenomen en welke activiteiten we deden.

 

Feestelijke uitreiking van het MOSlogo!