Beste lezer,

Ben je op zoek naar een gezellige, kleine school dan kan je terecht in ons wijkschooltje van de Basisschool Kiliaan. Wij houden van kleur in onze klasjes en iedereen is hier welkom.

Ons schooltje ligt in een groene omgeving vol prachtige oude bomen en met een avontuurlijke speeltuin. Klimmen, verstoppen, schommelen, fietsen, voetballen, zandkastelen maken of gezellig babbelen bij de picknicktafeltjes…elk kind voelt zich hier thuis. Samen leren we ook verantwoordelijk te zijn voor onze mooie tuin. We hebben onze eigen fruitbomen, houden het domein afvalvrij en leren composteren.

Onze klasjes en materialen nodigen uit om te leren. De beste leermethodes en gemotiveerde leerkrachten halen elke dag opnieuw het beste uit de kindjes. We leren lezen en schrijven met alles wat Veilig leren lezen te bieden heeft. Rekenen doen we met ‘Wiskanjers’. Beide methodes voorzien in alle differentiatie die nodig is. Het klassikale smartbord is hierbij een mooie aanvulling.

Onze Wereldorïentatie nodigt de kinderen uit om zelf te ontdekken en proefjes te doen. Op die manier creëren we momenten om nooit te vergeten.

We leven ons muzisch uit door te zingen, toneel te spelen, te dansen, te schilderen…. Jaarlijks zijn onze werkjes te bewonderen tijdens een ‘openklasdag’ en kunnen de ouders/grootouders genieten van een optreden.

Notre petit ami, Pistache, leert ons reeds in het eerste leerjaar een ‘mondje’ Frans praten.

En er is nog zoveel meer : uitstapjes, zwemles, turnen en sportactiviteiten, computerlesjes, contractwerk…

Neem zelf een kijkje! Onze deur staat altijd voor je open!

Meester Cédric